Palingrokerij

 

Dagvers gerookte paling, Jazeker het is nog verkrijgbaar in Harderwijk!
Dagelijks kunt u in onze palingrokerij & vishandel terecht voor die ouderwets lekkere kwaliteit gerookte paling.

Als enige nog overgebleven palingrokerij van de stad, zijn we trots deze lokale lekkernij dagelijks vers aan te bieden. 
Wij roken de paling nog boven een knisperend houtvuur. Paling roken op ambachtelijke wijze, met bijbehorend vakmanschap, de liefde voor het product en uiteraard de juiste soort zachte paling, kunnen wij onze klanten dagelijks een unieke kwaliteit vers gerookte paling bieden.


De kunst van het vak begint al bij het kopen van de levende paling. Om de beste kwaliteit te selecteren moet men jarenlang ervaring hebben. Door ons vakmanschap op palinggebied kunnen wij voor het roken, de magere van de vette paling onderscheiden. Ondanks de perfecte verwerking van de paling voor het roken, valt of staat de kwaliteit met het rookproces. Dus de volle perfectie ligt in de hand van de roker zelf, daarom doet Rookmeester Dries dit zelf. Gevoel, want dat is het roken; "Fingerspitzgefühl" zo zeggen de Duitsers, alleen daarmee bereiken wij die Superieure kwaliteit dagvers gerookte paling. Uit het water, in de rook, da's vers gerookte paling en zo hoort het ook!

 

Historie
Palingrokerij Dries van den Berg, opgericht in 1978 is aanvankelijk begonnen als palingrokerij waar paling gerookt werd voor eigen markthandel. Dit gebeurde destijds in de binnenstad in een historisch pand aan de Kromme Oosterwijck (hoek Vischmarkt). De paling die hier 's nachts werd gerookt, werd op markten in heel Nederland aan de man gebracht.
Lees verder
Palingroken op locatie
Heeft u een (bedrijfs)feest en wilt u eens echt iets origineels voor de gasten, dan bieden wij de mogelijkheid om bij u te komen palingroken op locatie. Wij hebben de beschikking over verschillende mobiele rookkasten waarin we de paling net zo lekker kunnen roken als bij ons in de rokerij. Deze zijn klein van formaat en kunnen opgesteld worden op alle mogelijke locaties.
Lees verder
Dupan (Duurzame Paling Nederland)
Stichting Dupan zorgt er voor dat de generaties na ons kunnen blijven genieten van het product paling. Dit doen we met een selecte groep palingrokers, handelaren, verwerkers en vissers. Zij hebben zich
verenigd tot de stichting Dupan (duurzame paling Nederland).
Het uitgangspunt van deze stichting is het duurzaam beheren en
uitbreiden van de palingbestanden in Nederland.
Lees verder
Koninginnepaling
Zelfs Hare Majesteit de Koningin was te gast in onze palingrokerij, ze deed onze rokerij aan tijdens een werkbezoek aan de provincie Gelderland. We lieten haar kennis maken met het ambachtelijk palingroken, ook leerden we haar paling eten. Veelvoudig smulde de Majesteit van onze heerlijke gerookte paling, dit bracht zelfs de eerste foto op van ‘een etende Koningin’.
Lees verder
Links
Bekijk hier een lijst met links die wij voor u hebben geselecteerd, waarvan wij denken dat ze voor u zeker de moeite waard zijn.
Lees verder
Rondleidingen
Een rondleiding in onze Palingrokerij doen, en hierbij het prachtige verhaal van de paling te horen krijgen.
Aansluitend nog een demo Paling fileren en uiteraard ook nog even proeven!
Lees verder