Ga naar content

Palingrokerij

Dagvers gerookte paling, Jazeker het is nog verkrijgbaar in Harderwijk! Dagelijks kunt u in onze palingrokerij & vishandel terecht voor die ouderwets lekkere kwaliteit gerookte paling. 

Als enige nog overgebleven palingrokerij van de stad, zijn we trots deze lokale lekkernij dagelijks vers aan te bieden. Wij roken de paling nog boven een knisperend houtvuur. Paling roken op ambachtelijke wijze, met bijbehorend vakmanschap, de liefde voor het product en uiteraard de juiste soort zachte paling, kunnen wij onze klanten dagelijks een unieke kwaliteit vers gerookte paling bieden.

Fingerspitzgefühl

De kunst van het vak begint al bij het kopen van de levende paling. Om de beste kwaliteit te selecteren moet men jarenlang ervaring hebben. Door ons vakmanschap op palinggebied kunnen wij voor het roken, de magere van de vette paling onderscheiden. Ondanks de perfecte verwerking van de paling voor het roken, valt of staat de kwaliteit met het rookproces. Dus de volle perfectie ligt in de hand van de roker zelf, daarom doet Rookmeester Dries dit zelf. Gevoel, want dat is het roken; "Fingerspitzgefühl" zo zeggen de Duitsers, alleen daarmee bereiken wij die Superieure kwaliteit dagvers gerookte paling. Uit het water, in de rook, da's vers gerookte paling en zo hoort het ook!

Historie

Palingrokerij Dries van den Berg, opgericht in 1978 is aanvankelijk begonnen als palingrokerij waar paling gerookt werd voor eigen markthandel. Dit gebeurde destijds in de binnenstad in een historisch pand aan de Kromme Oosterwijck (hoek Vischmarkt).

Lees verder

Dupan (Duurzame Paling Nederland)

Stichting Dupan zorgt er voor dat de generaties na ons kunnen blijven genieten van het product paling. Dit doen we met een selecte groep palingrokers, handelaren, verwerkers en vissers. Zij hebben zich verenigd tot de stichting Dupan (duurzame paling Nederland). 

Lees verder

Palingroken op locatie

Heeft u een (bedrijfs)feest en wilt u eens echt iets origineels voor de gasten, dan bieden wij de mogelijkheid om bij u te komen palingroken op locatie. Wij hebben de beschikking over verschillende mobiele rookkasten waarin we de paling net zo lekker kunnen roken als bij ons in de rokerij.

Neem contact op

Koninginnepaling

Zelfs Hare Majesteit de Koningin was te gast in onze palingrokerij, ze deed onze rokerij aan tijdens een werkbezoek aan de provincie Gelderland. We lieten haar kennis maken met het ambachtelijk palingroken, ook leerden we haar paling eten. Veelvoudig smulde de Majesteit van onze heerlijke gerookte paling, dit bracht zelfs de eerste foto op van ‘een etende Koningin’.

Rondleidingen

Een rondleiding in onze Palingrokerij doen, en hierbij het prachtige verhaal van de paling te horen krijgen. Aansluitend nog een demo Paling fileren en uiteraard ook nog even proeven!

Lees verder

Lees meer over

Over Dries van den Berg & Zn

Dagvers gerookte paling, Jazeker het is nog verkrijgbaar in Harderwijk! Dagelijks kunt u in onze palingrokerij & vishandel terecht voor die ouderwets lekkere kwaliteit gerookte paling.

Stichting Dupan (Duurzaam Paling Nederland)

Stichting Dupan zorgt er voor dat de generaties na ons kunnen blijven genieten van het product paling. Dit doen we met een selecte groep palingrokers, handelaren, verwerkers en vissers. 

Op de markt

Dit is de tak van ons bedrijf waar het eigenlijk door is ontstaan, het verkopen (standwerken) op jaarmarkten en evenementen.