Ga naar content
we zijn vandaag geopend vanaf 09:30 uur
Bel ons: 0341 423 723

Op de markt

Dit is de tak van ons bedrijf waar het eigenlijk door is ontstaan, het verkopen (standwerken) op jaarmarkten en evenementen.

Zoals misschien wel bij u bekend, reizen wij vele plaatsen door heel Nederland af om daar onze fijne gerookte paling en Hollandse nieuwe te verkopen. Dries van den Berg begon 40 jaar geleden als standwerker met het product gerookte paling. Door z’n babbel en verstand van zaken werd dit al snel een succes, en werd hij zelfs meerdere malen ‘Nederlands kampioen standwerken’

Gerookte paling op ouderwetse wijze

Het product gerookte paling was toen al in heel Nederland zeer gewild, maar dit is het nog steeds (mits goede kwaliteit). Inmiddels zijn we de laatste palingrokerij van Nederland die zich ook op de markt vertegenwoordigt. We hebben dit kunnen volhouden door het verkopen van kwaliteit voor een billijke prijs. We zien dan ook op onze markten, dezelfde vrolijke en tevreden gezichten van vaste klanten elk jaar terug.

Het verkopen op de markt geldt voor ons ook als een soort van promotionele ondersteuning voor het product gerookte paling. Nog steeds gaat dit verkopen op de ouderwetse manier en kan ook worden gezien als een stukje entertainment voor de bezoekers. Zelfs het paling roken op de markt gebeurt nog regelmatig, zo kunnen de bezoekers van markten ook een idee krijgen van het rookproces en de kwaliteit van de paling

Bij aankoop van paling bij palingrokerij Dries van den Berg draagt u bij aan de stichting 'Dupan' (Duurzame Paling Nederland).

Palingroken op de markt

Palingroken was vroeger een alledaags verschijnsel wat door velen werd gedaan, omdat paling een relatief goedkoop product was en dus voor een ieder vrij toegankelijk was. Door veranderde eetgewoonten, nieuwe generaties, de zwaarte van het beroep, de prijs en de veranderde interesse van velen, is palingroken iets bijzonders geworden en paling daarmee een delicatesse.

Er zijn nog een paar rokerijen in Nederland en daarvan zijn we de enige die zich vertegenwoordigt op de markt. Wij doen dit zelfs zeer regelmatig in combinatie met 'live' demo's palingroken. Met een kleine mobiele rookkast bij onze kraam laten wij de bezoekers exact zien hoe de paling gerookt wordt, ook geeft onze rookmeester ter plaatse een uitgebreide uitleg over paling en het rookproces.Het ambachtelijke palingroken is een uitstervend beroep maar nog steeds de dagelijkse basis van ons bedrijf waarmee we dagelijks nog vele palingliefhebbers gelukkig maken

Wij benadrukken dat wij geen hobbyisten zijn, maar professionele palingrokers die altijd een constante kwaliteit kunnen leveren!

Kerstmarkt Duitsland

De weihnachtsmarkten in Duitsland, misschien ook wel bij u bekend. Ook daar staan wij gedurende 4-5 weken met een vaste verkoopwagen onze fijne gerookte paling, visspecialiteiten en Hollandse nieuwe te verkopen. Dit gebeurt in de stad Bochum in het Ruhrgebied, in een van de drukste winkelstraten staat onze verkoopwagen die al een attractie op zich is, dagelijks uitgestald.

De traditie in Duitsland is om met kerst (Weihnachten) op Heiligen Abend, per gezin een mooie dikke gerookte paling te eten, dit zijn doorgaans palingen tussen een pond en een kilo per stuk. Deze paling met nog een twintigtal andere gerookte visspecialiteiten en onze fijne Hollandse nieuwe vinden er gretig aftrek. Al jarenlang vinden vele vaste klanten hun weg naar onze 'Fischbude'!

Vis kopen?

Dries van den Berg gemist op de markt? Niet getreurd. Ook online kunt u snel en eenvoudig verse vis kopen!

Webshop

Lees meer over

Over Dries van den Berg & Zn

Dagvers gerookte paling, Jazeker het is nog verkrijgbaar in Harderwijk! Dagelijks kunt u in onze palingrokerij & vishandel terecht voor die ouderwets lekkere kwaliteit gerookte paling.

Palingrokerij

Dagvers gerookte paling, Jazeker het is nog verkrijgbaar in Harderwijk! Dagelijks kunt u in onze palingrokerij & vishandel terecht voor die ouderwets lekkere kwaliteit gerookte paling. 

Stichting Dupan (Duurzaam Paling Nederland)

Stichting Dupan zorgt er voor dat de generaties na ons kunnen blijven genieten van het product paling. Dit doen we met een selecte groep palingrokers, handelaren, verwerkers en vissers.