Ga naar content
we zijn morgen geopend vanaf 09:00 uur
Bel ons: 0341 423 723

NIEUW! Arrangement kleine groepen

Voor een interessante en educatieve ervaring is een uitje naar Dries van den Berg perfect! Jong én oud maak je blij met een unieke beleving waar je ook nog iets van opsteekt.

Palingmuseum

“Wij gingen met de leerlingen van groep 8 een dag naar Harderwijk. Wij zijn deze dag ook langs het Palingmuseum geweest. Eén woord: super! Het was erg bijzonder om de historie van de paling te zien en te ontdekken.”- Reina Brink

Voor kleine groepen (vanaf 1 persoon tot 25 personen) is het Palingmuseum in Harderwijk een echte aanrader. Alleen al, omdat het, het enige Palingmuseum in Nederland is. De moeite waard om eens een kijkje te nemen. Tijdens het uitje stap je in het leven van de Paling. Je komt alle ins en outs te weten over de vis, zodat je jezelf na een bezoek een ware Palingexpert mag noemen.

Palingexperience

Een bezoek aan het Palingrestaurant kan je aanvullen met een heuse Palingexperience. Je krijgt dan een kijkje in de ambachtelijke Palingrokerij. Dit is uniek, omdat de rokerij normaal gesproken niet toegankelijk is voor klanten. In jouw gezelschap krijg je een persoonlijke rondleiding van een rookmeester die echt alles weet over Paling. Stel hem al je vragen! 

Kleine groepen kunnen kiezen voor het arrangement Veluwemeer om zowel het museum als de rokerij te bezoeken. Dit arrangement bestaat uit gratis parkeren en een gratis bezoek aan het Palingmuseum. Een Palingexperience is slechts €4,95 per persoon. 

Tijdens het arrangement bekijk je een unieke filmvertoning over paling en ervaar je de ouderwetse manier van fileren met een speciale demonstratie. Natuurlijk proeft iedereen ook een stukje paling om de beleving helemaal af te maken. 

LET OP! De Palingexperience "arrangement Veluwemeer kleine groepen" duurt 30-45 minuten en is alleen te boeken voor de zaterdagen in juli t/m september om 15.00 uur.